Veelgestelde vragen over het huren van onze fietsen

Algemeen

Hoe kan ik een reservering maken?

U kunt een reservering maken via onze site www.fietseninegmond.nl. Reserveer minimaal 24 uur van te voren. Reserveren is mogelijk voor meerdere dagen. Wilt u een fiets huren voor vandaag, morgen of één dag? Dan bent u welkom bij ons filiaal, daar kunt u op basis van beschikbaarheid fietsen huren.

U komt direct online reserveren tegen, als u daarop klikt wordt u doorgestuurd naar het maken van de reservering. Daar kunt de aangegeven stappen volgen, en maakt u gemakkelijk een reservering.

Kan ik telefonisch een fiets huren?

Nee, het is niet mogelijk om telefonisch, of via de mail een fiets te reserveren.

Wat zijn de kosten van het huren van een elektrische fiets?

De prijzen zijn afhankelijk van het item en van de duur van de huurperiode. De tarieven zijn te bekijken door op de reservering pagina te kijken.

Is het nodig te reserveren?

Wij raden het aan! Zo weet u zeker dat u lekker kunt fietsen en kunnen wij u de fietsen sneller meegeven!

Is er een minimale lichaamslengte waar ik rekening mee moet houden?

Onze kinderfietsen beginnen bij 12 inch, dat is voor een lengte van 98 cm tot 1,06 cm. Let op! Dit geldt alleen voor normale fietsen.

Ik heb van tevoren niet gereserveerd

U kunt langsgaan bij ons filiaal en wat er beschikbaar is kunt u op dat moment nog huren!

Hoe weet ik dat er huurfietsen beschikbaar zijn?

Om zeker te weten dat een huurfiets beschikbaar is, raden wij u aan om via onze website te reserveren. Tijdens het online reserveren kunt u zien of de gewenste huurfiets nog beschikbaar is. Wanneer u de gewenste huurperiode invoert komen de fietsen die op dat moment beschikbaar zijn in de lijst te staan. Op deze manier ben je ook zeker van een huurfiets tijdens jouw bezoek in Egmond. Bij het opmerkingen veld bij de reserveringen kunt u geen aanpassingen doen van type, maat of andere soort fiets etc. Wat er beschikbaar is voor de reserveringen is te reserveren. Als een type fiets niet meer boekbaar is dan is deze dus ook niet beschikbaar.

Hoe kan ik mijn gehuurde elektrische fiets opladen?

De oplader van de accu van uw gehuurde elektrische fiets kunt u vinden in de fietstas die meegegeven wordt bij de fiets. Om de oplader te gebruiken stopt u eerst de stekker in het stopcontact, dan pas de stekker in de accu.

Zijn er accessoires bij de fietsen bij te huren?

Zitjes, fietstassen, telefoonhouders en hondenmanden zijn in combinatie met een fiets te huren. De elektrische fietsen krijgen standaard fietstassen erbij om de oplader van de accu te kunnen vervoeren. Een eigen kinderzitje mag op onze huurfietsen gemonteerd worden. Kinderzitjes zijn zowel voor- als achterop de fiets te plaatsen. Op de E-bike alleen achterop. Een voor kinderzitje kan een gewicht dragen tot 15 kg, en een achter kinderzitje kan een gewicht dragen tot 25 kg.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

De betaling dient u te voldoen tijdens de reservering bij stap 3. Wanneer wij geen betaling hebben ontvangen is de reservering niet compleet en wordt de reservering niet verwerkt.

Hoeveel kilometer kun je ongeveer rijden met een elektrische fiets?

U kunt met onze e-bikes tussen de 50 en 60 km afleggen, afhankelijk van gewicht, ondergrond, weersomstandigheden en op welke stand u fietst.

Wat heeft u te huur voor ouders met kinderen onder de 9 maanden?

Wij bieden u de mogelijkheid te fietsen met de Urban Arrow hier kunt u een maxi cosi in bevestigen. Dit is veilig en verantwoord. Houdt u wel rekening met voldoende pauze? 

Wat heeft u te huur voor onze hond?

U kunt met uw hond fietsen door gebruik te maken van een hondenkar of een elektrische honden bakfiets. De hondenkar is geschikt voor honden tot 45 kg, de binnenmaat van de hondenkar is 80 x 55 x 62 cm. U kunt ook kiezen voor een elektrisch bakfiets van Urban Arrow met middenmotor. Geschikt voor het vervoer van honden. De actieradius ong. 60 km, afhankelijk van het gewicht, ondergrond, intensiviteit en weersomstandigheden.

Voor de kleinere honden verhuren wij ook hondenmanden voor achter op de fiets. Beide mogelijkheden zijn alleen te combineren met een huurfiets.

Is uw trouwe viervoeter niet gewend te fietsen? Houdt er dan rekening mee dat ze het soms spannend vinden. 

Neem een snoepje en een eigen dekentje mee om ze op hun gemak te stellen en rustig opbouwen.

Hebben jullie ook kindermountainbikes?

Wij verhuren geen kindermountainbikes, wij verhuren wel verschillende maten mountainbikes. De kleinste maat is XS dat is geschikt voor een lengte van 1.50 tot 1.55. De grootste maat is XL dat is geschikt voor de lengte van 1.90+.

Wat als we pech hebben onderweg?

Wij bieden een pech onderweg service in een straal van 25 km van onze vestiging. Wanneer er tijdens uw rit iets met de fiets aan de hand is kunt u ons bereiken op het telefoonnummer  (072) 303 05 16  en komen we zo snel mogelijk naar u toe om de fiets om te wisselen, zodat u snel verder kunt met uw rit!

Hebben jullie ook duofietsen en aangepaste fietsen?

Wij verhuren driewielers en duofietsen van het merk van Raam. We hebben een fan to go en een easy rider, deze fietsen zijn in 2023 alleen telefonisch te reserveren. Volgend jaar kan dit ook digitaal!

Mijn gewenste type fiets is niet boekbaar?

Alleen de fietsen die naar voren komen tijdens het reserveren, zijn beschikbaar. Bij het opmerkingen veld bij de reserveringen kunt u geen aanpassingen doen van type, maat of andere soort fiets etc. Wat er beschikbaar is voor de reserveringen is te reserveren. Als een type fiets niet meer boekbaar is dan is deze dus ook niet beschikbaar.

Hebben jullie ook e-bikes voor kinderen?

Wij verhuren geen kinder e-bikes, onze e-bikes zijn 28 inch.

Annuleren en wijzigen

Kan ik mijn reservering wijzigen?

U kunt uw reservering helaas niet wijzigen.

Kan ik mijn reservering annuleren?

U kunt uw reservering annuleren. Bij annulering zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn als volgt:

Als een overeenkomst wordt geannuleerd door de huurder, dan kan de verhuurder de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

 • –  bij annulering tot de 30e dag (exclusief) voor de dag van verhuur: de aanbetaling met eenmaximum van 10% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:30% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de 3e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:50% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 3e dag (inclusief) tot 1 dag (exclusief) voor de dag van verhuur: 90%van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf minder dan 1 dag voor de dag van verhuur: de volle huursom.

Als de weersvoorspellingen slecht zijn, kunnen we onze reservering dan annuleren?

U kunt uw reservering annuleren. Bij annulering zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn als volgt:

Als een overeenkomst wordt geannuleerd door de huurder, dan kan de verhuurder de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

 • –  bij annulering tot de 30e dag (exclusief) voor de dag van verhuur: de aanbetaling met eenmaximum van 10% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:30% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de 3e dag (exclusief) voor de dag van verhuur:50% van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf de 3e dag (inclusief) tot 1 dag (exclusief) voor de dag van verhuur: 90%van de huursom;
 • –  bij annulering vanaf minder dan 1 dag voor de dag van verhuur: de volle huursom.

Ophalen en terugbrengen

Hoe laat kan ik de fiets ophalen en hoe laat moet ik de fiets weer inleveren?

U kunt de fietsen bij ons op komen halen tijdens openingstijden. Graag nemen wij voor sluitingstijd onze fietsen weer in, zodat ze weer klaar staan voor de volgende dag! Zie onze site voor de actuele openingstijden.

Mogen de fietsen ’s morgens bij openingstijd teruggebracht worden?

Nee dit is niet mogelijk.

Moet het afhaaladres hetzelfde zijn als de plek waar ik de fiets inlever?

Waar u de fietsen vandaan heeft, moet u de fietsen ook weer terugbrengen. Inleveren op een andere locatie is dus helaas niet mogelijk. Dat geldt ook voor onze bezorgservice, graag halen wij de fietsen op dezelfde plek op als waar we ze afgeleverd hebben.

Bezorgen jullie fietsen?

Ja vanaf drie dagen huur en bij onze partners ook al vanaf 1 dag. Wij denken ook aan onze footprint zoals dat heet en  bezorgen in Egmond aan Zee doen we daarom niet.  Ons dorp is niet zo groot en op uw wandeling naar ons toe kunt u genieten van het mooie uitzicht. Bent u huurder van de Egmonden en heeft u een andere dringende reden? Bel dan met de winkel.

Kan ik mijn fiets eerder terugbrengen?

U kunt zeker uw fiets eerder terugbrengen wanneer u deze niet meer nodig heeft. Maar let op! bij elke voortijdige terugbezorging blijft de volle huur gelden. Dit kunt u terugvinden in onze huurvoorwaarden.

Wat moet ik doen in geval van diefstal?

Onmiddellijk contact opnemen met ons filiaal: 072-3030516

Wat moet ik doen in geval van schade?

Onmiddellijk contact opnemen met ons filiaal: 072-3030516

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijt ben?

Contact opnemen met ons: 0222-316432

De kosten voor een gewone fiets zijn €15,-

De Kosten voor een e-bike zijn €25,-

Waar kan ik jullie fietsverhuur vinden?

Wij zitten op de Trompstraat 17 in Egmond aan Zee. Tegenover onze winkel is een grote parkeerplaats (wel betaald parkeren).

Wat zijn de huurvoorwaarden?

Onze huurvoorwaarden vindt u hier.

Wat zijn de openingstijden?

Onze actuele openingstijden kunt u vinden op de website van onze winkel Bike Shop Egmond

Fietsen in Egmond zekerheden pakket

Wat is het ‘Fietsen in Egmond’ zekerheden pakket?

Met het Fietsen in Egmond Zekerheden – pakket gaat u onbezorgd op weg tijdens uw huurperiode. Zo bent u met ons ‘Fietsen in Egmond Zekerheden’ – Pakket’ verzekerd tegen o.a. diefstal en schade. De garantiedekking geldt vanaf het moment dat u huurt en loopt tot het huurcontract afloopt.

 • Annuleren?
  Geen probleem! Bij annulering, minimaal 48 uur van tevoren, krijgt u 100% van de huurprijs retour.
 • Schade aan uw fiets?
  Gedekt! Ook als het uw eigen schuld is.
 • Schade door diefstal?
  Gedekt! U heeft geen eigen risico.
  * Wij vergoeden geen schade bij diefstal als uw huuritem niet op slot stond of wanneer u de sleutels van de huurfiets niet kunt overleggen.
 • Pechhulp onderweg
  Pech onderweg? Tijdens openingstijden komen wij u zo snel mogelijk helpen!
 • Vervangend vervoer
  Kan het niet worden verholpen? Dan krijgt u van ons een gelijkwaardig vervoersmiddel!

Hoeveel kost het ‘Fietsen in Egmond’ zekerheden pakket?

De kosten voor het ‘Fietsen in Egmond Zekerheden – pakket’ zijn slechts 10% van de totale huurkosten.

 • Het ‘Fietsen in Egmond Zekerheden’ pakket begint vanaf het moment dat u huurt en loopt tot het huurcontract afloopt. Het contract wordt automatisch beëindigd na inlevering van de fiets.
 • U betaalt het bedrag in 1 keer vooruit, zowel online als in de winkel.

Wat moet ik doen bij schade of diefstal?

 • Meldt eventuele schade of vermissing/diefstal zo snel mogelijk bij ons.
 • Lever bij vermissing/diefstal de originele sleutel zo snel mogelijk in bij de verhuurvestiging.
 • Doe aangifte bij de politie van vermissing en verstrek een kopie van het proces verbaal aan ons.